دسته بندی | فقه و حقوق اسلامی |
بازدید ها | 1 |
فرمت فایل | doc |
حجم فایل | 214 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 40 |
چکیده :
تجاوز و تخطی از موازین قانونی و شرعی در اکثر برهههای تاریخی با ضمانت اجرای مجازات همراه بوده است. نگاهی به مجموعههای قوانین اشنونا، هیتیها، حمورابی، تورات و قرآن کریم بصراحت این نظر را تأیید میکند. در فقه جزایی اسلام، مجازاتها درحقیقت به 4 دسته اصلی حدود، قصاص، دیات و تعزیرات تقسیم میشوند. ماهیت حدود -حسب آنچه در این تحقیق در مورد زنا مطرح است – ماهیتی تعبدی است که نوع و میزان و کیفیت آنها در شرع – مراد ما در این بحث فقه امامیه و مذاهب اربعه اهل سنت –تعیین شده است؛ مقنن ما، درم 13 قانون مجازات اسلامی بر همین طریق بوده است. حدود به دلیل ویژگیهای خاص خودش، از قواعد خاصی هم تبعیت مینماید که از جمله آنها میتوان به اشتراط اسلام در برخی حدود، قاعده حفظ دماء، قاعده دراء و سایر قواعد مثل پذیرش توبه و رجوئ از اقرار اشاره کرد. در میان حدود زنا اما تفاوتهای مختلفی با سایر آنها دارد که میتوان به آیات و روایات قرآن که در شناعت این عمل وارد شده و واژههای بیان شده برای آن مثل (فحشاء و اتیان) اشاره کرد و یا اینکه از تعدد و اقسام حدود زنا نام برد که در مقایسه با سایر حدود بی مثال است. بنابر تفاوت دیدگاهها و استنباطها زنا چند حد دارد که مهمترین آنها قتل، رجم و جلد هستند که هر سه مجازاتهای بدنی بسیار شدیدی هستند که جنبههای مختلف بازدارندگی فردی و اجتماعی در آنها لحاظ شده است.
حد قتل در زنا که به قول برخی فقیهان باید با سیف – شمشیر- صورت بگیرد، در 3 مورد که خواهد آمد اجراء میشود. اساساً غیر از حد جلد، سایر حدود زنا هیچ یک در کلام الهی- قرآن مجید-نیامدهاند و سنت نبوی (ص) و اخبار ائمه منبع این حدود و مسایل مربوط به آنها میباشند. در این تحقیق، مسایل به 3 فصل کلی: اقسام حد زنا، حد قتل در زنا و سایر مسایل تقسیم شده است و نتیجهگیری و منابع تتمهی آن را تشکیل میدهد. فصل اول به5 گفتار، فصل دوم به 3 بخش و فصل سوم به 2 بخش منقسم شدهاند و سعی شده است تمام مسایل مربوط به حد قتل در زنا از منابع مختلف امامیه و اهل سنت با نگاهی تطبیقی و منصفانه عرضه میشود، به امید آنکه مجهولی را خوانندگان معلوم نماید.
فهرست مطالب
چکیده گفتار اول: حد قتل مبحث اول : حد جلد فصل اول مبحث دوم: حد رجم نظرات فقیهان عامه گفتار دوم : زانی با محارم مبحث اول: ادله حد قتل در زنای با محارم مبحث سوم : سایر حدود زنا مبحث دوم: شمول حکم به محارم سببی و رضاعی مبحث سوم: نظرات فقیهان عامه مبحث چهارم: زانی غیر مسلمان با زن مسلمان نظرات عامه سقوط حکم با اسلام غیرمسلمان شمول حکم به زن اکراه کننده زانی اکراه کننده ادله حد قتلزانی اکراه کننده دیهی ازالهی بکارت و مهرالمثل گفتار دوم : سایر مسایل بخش اول: احصان نظرات فقیهان عامه بخش دوم: قتل زناکار در مرتبهی چهارم گفتار اول : تعریف زنا در اسلام: فصل دوم تعریف زنا در اسلام: زنا از دید مسیحیت: معیار تحقق زنا مجامعت با نامزد قبل از عقد شرعی حد زنای محصنه مسافرت شخص محصن به قصد زنا دخیل نبودن رضایت ولی در اجرای حد محل اجرای حد زنا حد زنا قبل از عروسی زنی که مردی را مجبور به زنا کند زنا با خواهر رضای یا مادر زن حکم حد در صورت ازدواج زانی با زانیه دخیل نبودن رضایت ولی در اجرای حد زنای به عنف با زنان کافر و اهل کتاب زنای زن در زمان حق حبس ادعای توبه پس از احراز اتهام زنا نتیجهگیری منابع و ماخذ