دسته بندی | اقتصاد |
بازدید ها | 1 |
فرمت فایل | doc |
حجم فایل | 210 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 43 |
صنعت بیمه و بازار سرمایه دو نهاد اصلی و اساسی اقتصاد هستند. روند جهانی موجود بین این دو نشان از یک همگرایی و تعامل بالاست. هم صنعت بیمه نیازمند بازار سرمایه است و هم بازار سرمایه نیازمند صنعت بیمه و از سوی دیگر اقتصاد ملی نیازمند این دو و تعامل بیشتر بین این دو است. بازار سرمایه محل داد و ستد سرمایهها و بازار بیمه محل داد و ستد اطمنیان است. عنصر اطمینان، از مهمترین و اساسی ترین ارکان بازار سرمایه است که صنعت بیمه میتواند به راحتی آن را برای فعالان این بازار فراهم نماید. صنعت بیمه نیز به منظور انجام سرمایهگذاری برای تامین تعهدات خود نسبت به بیمهگذاران نیازمند بازار سرمایه است. علاوه بر این بازارهای سرمایه جهانی امروزه شاهد ابزارها و نوآوریهای مشترک بازار سرمایه و صنعت بیمه است که بیش از پیش تعامل و همگرایی انها را باعث شده است.
این مقاله کوشیده است راههای گسترش تعامل بین بیمه و بازار سرمایه که میتوانند باعث رشد و توسعه صنعت بیمه و بازار سرمایه شوند و از این رهگذر به رشد و توسعه اقتصاد ملی کمک نمایند را مورد بررسی قرار دهد. این مطالعه سه نحوه تعامل اساسی در ارتباط صنعت بیمه و بازار سرمایه را مورد توجه قرار میدهد. نخستین و اولین مهم به سرمایهگذاری شرکتهای بیمه و نیاز دوسویه صنعت بیمه و بازار سرمایه به یکدیگر مربوط میشود. شرکتهای بیمه برای تامین تعهدات خود در مقابل بیمهگذارانشان، ناگزیز از سرمایهگذاری وجوه بیمهای هستند و از این رو نیازمند یک بازار سرمایه پیشرفته اند و بازار سرمایه نیز برای توسعه، نیازمند حجم قابل توجهی از پس اندازهایی است که به صورت وجوه بیمهای در اختیار شرکتهای بیمه قرار دارد. دومین راه ارتباطی که توسعه آن توسعه دوجانبه بیمه و بازار سرمایه را به دنبال خواهد داشت، بیمههای اعتباری است. به طور خاص بیمههای اعتباری اوراق بهادار به بازار سرمایه مربوط است و میتواند مشکلات اعتباری بسیاری از بنگاههای تازه تاسیس و کوچک را حل نماید. مشکلی که هم اکنون گریبان گیر بسیاری از شرکتهای کوچک و تازه تاسیس است و باتوسعه بیشتر بازار سرمایه حادتر نیز خواهد شد و رفع آن یک ضرورت اساسی برای توسعه پایدار بازار سرمایه است که میتواند توسط بیمههای اعتبار اوراق بهادار انجام شود. راهکار سوم توسعهی تعامل، نوآوریهای مشترک جدیدی است که در سالهای اخیر، توسط فعالان صنعت بیمه و بازار سرمایه به کار گرفته شده است. این نواوری با نام کلی اوراق بهادار بیمهای قابلیتها و مزایای بسیاری دارد که استفاده از آنها میتواند توسعه و رشد صنعت بیمه و بازار سرمایه را به دنبال داشته باشد.
به منظور بهرهمندی از یک تعامل بهینه بین بازار سرمایه و صنعت بیمه، تشکیل یک شرکت تخصصی که متصدی ساماندهی سرمایهگذاریها و انتشار اوراق بهادار بیمهای باشد ضروری است. این شرکت باید متشکل از متولیان و فعالان بازار سرمایه و صنعت بیمه باشد تا شرکت علاوه بر انجام تخصصی سرمایهگذاری وجوه بیمهای در بازار سرمایه و انجام امور مربوط به خلق اوراق بهادار، بتواند با توجه به دسترسی به هر دو طرف، مشکلات و بخصوص موانع ساختاری و قانونی را با رایزنی با مسئولین امر مرتفع نماید. بعلاوه ضرورت دیگری که از مطالب ارائه شده بدست میآید، به توسعهی تخصصهای مرتبط مربوط است. باید متخصصینی تربیت شوند که با فضای صنعت بیمه و بازار سرمایه آشنا باشند و نیازها و ضرورتهای آن دو را بشناسند و از سوی دیگر توان فنی و اجرایی و علمی لازم برای تحلیل و طراحی ابزارها و بیمه نامههای مناسب را داشته باشند. این ضرورت، ضرورت توسعه آموزشهای میان رشتهای در فضای بازار سرمایه و صنعت بیمه را توجیه میکند. لازم است علاوه بر اطلاع رسانی و آموزش همگانی در این خصوص، که به منظور آشنایی عموم مردم و سرمایهگذاران و بیمهگذاران انجام میشود، افرادی به صورت تخصصی آموزش های لازم را ببینند و توانمندی تولید و طراحی ابزارها و بیمهنامههای مورد اشاره را داشته باشند.
همچنین به منظور تقویت و بسط ایدهی ارائه شده در توسعه تعامل بین بازار سرمایه و صنعت بیمه، ده پیشنهاد موضوعی برای تحقیقات و مطالعات بیشتر ارائه شدهاست. که پرداختن به آنها می تواند فضای روشنتری را برای تعامل دو صنعت تبیین نماید.
فهرست مطالب
چکیده
مقدمه
مطالعات انجام شده
صنعت بیمه یک سرمایهگذار نهادی در بازار سرمایه
بیمهی اعتبار اوراق بهادار مهمترین محصول بیمهای برای بازار سرمایه
اوراق بهادار بیمهای: نوآوری مشترک بازار سرمایه و صنعت بیمه
جمع بندی و نیتجهگیری
منابع و ماخذ